Dienst DPIA

Diensten > DPIA dienst

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen in de wereld van ICT-, Internet-, Privacy-, social media-, digitale marketingrecht.

Met een Data Protection Impact Assessment brengt u privacyrisico's binnen uw organisatie in kaart.  In sommige gevallen is een DPIA verplicht.  En in alle gevallen zal de uitkomst van de DPIA ingepast moeten worden in de ontwikkeling van uw dienst.  In sommige gevallen is dat niet mogelijk.  Onze juristen staan u bij met de uitvoering, de implementatie en gevolgen van een DPIA.

Aan te raden een DPIA uit te voeren telkens u een nieuw project of nieuwe software ontwikkelt

Een goed uitgevoerde DPIA brengt in kaart welke persoonsgegevens u (gaat) verwerken, wat u allemaal gaat doen, wie deze gaat verwerken, welke risico’s daaraan verbonden zijn en welke veiligheden u inbouwt.

Een DPIA bij elk begin van een nieuw project

Vóóraleer een nieuw project aan te vangen is het verstandig een DPIA uit te voeren.  Zo brengt u niet alleen risico’s in kaart maar voldoet u ineens aan de verplichting van privacy by design.

In sommige situaties is een DPIA verplicht 

Dit is onder meer het geval wanneer u automatische besluitvorming gaat toepassen of op grote schaal bijzondere persoonsgegevens gaat verwerken.  Ook wanneer u op grote schaal gaat monitoren (bv. cameratoezicht op de werkvloer).

Een DPIA brengt risico’s in kaart:

Elk nieuw project of belangrijke wijzigingen aan een bestaand project kan verregaande gevolgen of grote risico’s aangaande persoonsgegevens tot gevolg hebben.  Een goed uitgevoerde DPIA zorgt ervoor dat deze risico’s zichtbaar worden én reikt mogelijke oplossingen aan.

Herhaling is vereist

Eens een DPIA uitgevoerd, verdwijnt deze best niet in de onderste schuif. Processen wijzigen of andere gegevens worden verwerkt waardoor risico’s groter worden en verwerkingen grotere impact hebben op de rechten en veiligheden van betrokkenen.

Een DPIA wordt dan ook best ook tijdens de uitvoering van processen regelmatig toegepast.

Meer over DPIA dienst weten:

Bel ons voor meer informatie op telefoonnummer: 052 37 47 82, of stuur ons een mail via: info@easylegal.bel. 

Vragen u terug te bellen via onderstaand contactformulier kan ook: één van onze juristen neemt dan vrijblijvend contact met u op.

Meer informatie over deze dienst. 

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]
 
 

Soortgelijke diensten

ons logo invert1

EasyLegal vof
Sint Janstraat 68
1785 Merchtem
info@easylegal.be
+32 (0) 52 37 47 82
BE 0741.883.615

Reacties gesloten.